Kasulikud nipid

2020. aasta trendivärvid

Iga kodukujundaja nõustub sellega, et uus värv võib ruumi täielikult transformeerida. Kuid alati ei olegi nii lihtne valida seda õiget tooni, mis oleks muu kujundusega vastavalt komplementaarne ja kaunis. Seepärast olemegi välja toonud 2020. aasta trendivärvi, millega iga kodukujundaja võiks oma eluaset elavdada.

Soojad maalähedased toonid

Kes ei oleks kuulnud Skandinaavia lumivalgest kujundusest, mis oma puhtuse ja säraga on pilke püüdnud juba ligi kümnendi. Kuigi valge jääb kindlasti veel väga pikaks ajaks trendi, on nutikas külmi valgeid toone kooskõlastada soojade aktsent-toonidega.  Heleda ruumi hubasemaks muutmisel sobivad hästi maalähedased ja rustikaalsed toonid nagu terrakota ning teised savi- ja liivakarva toonid. Sama kehtib ka materjalide kohta: lina, kivi, puit, punutised ning savist potid ja vaasid mitmekesistavad ruumi tonaalsust ning annavad särtsu juurde. 

Meresinine

Meresinine on juba mõnda aega hiilinud valgete ning selle alatoonide kannul, et omistada endale kodukujunduse staarvärvi roll. 2020. aasta lõppedes on ta eesmärgile kindlasti lähemal kui kunagi varem ning säärast navy blue tooni kohtab sisekujunduses aina enam. Veelgi vastupandamatum on kooslus just valgega, mõjudes interjööris  vahemerelikult ning värskelt. 

Sinakas hall

Tänapäeval on kodu inimese jaoks koht, kus leida rahu ning turvatunnet ning just seda hallid toonid meisse sisendavad. Kindlasti ei peaks kartma, et hall on igav või maitsetu, hall on sisekujunduses sama ajatu ning püsiva koha leidnud nagu valge värv. Hallile väikse lisa vimka andmiseks on kerge sinakas alatoon ideaalne valik. 

Roheline

Sügav ning rikkalik sinakasroheline on meenutus metsast ning loodusest. Metsaroheline on hubane ning toob kujundusse luksuslikkust ning tummisust. Kui pole soovi rohelise seina järele, saab tooni saavutada ka erinevate toataimede ning väiksemate detailidega nagu vaasid, pildiraamid, kunstiteosed jms.

Mahe metsaroheline

Metsarohelise vend, nö avokaado roheline on toon kõige julgematele. See koosneb peaaegu igast vikerkaare värvist, seega säärane roheline sobib praktiliselt kõigega. Kahjuks seni sisekujunduses tumerohelist pigem peljatakse. Kuid esimeseks sammuks roheluse poole võib olla ka mõni väiksem mööbliese nagu see vahva diivan.

Avocado green täies ilus

Vaata ka HomeWelli e-poe pakkumisi: https://homewell.ee/