Kujundus

2021. aasta sisustustrendid – uued tulijad ja hääbuvad hitid

Kuigi paljude meelest võiks 2020. aasta jääda juba kiiremas korras ajalukku, on kodukujundajatel huvitav prognoosida, millised eelmise aasta trendid ka püsima jäävad ning millised on uued tulijad! Loe edasi, et saada teada uutest suundadest ning sellest, millega uuel aastal võiks pigem hüvasti jätta.

Alustame hääbuvatest hittidest

Hüvasti hall ning tervitused rikkalikele toonidele

Kuigi Skandinaavia stiil jääb ajatuks klassikaks, seob praegune kodukujunduse suundumus rahulikke looduslikke toone põnevate värvidega ning tüürib eemale monotoonsusest. Seda eriti köögikujunduses, mille viimase aasta hitt on olnud põnevad rohelised, pastelsed kollased ning muidugi erinevad sinise alatoonid. Kuigi üdini valged pinnad on senini südamelähedased on aina trendikam otsida põnevaid värvilaike ning materjale, mis sellele natukene kontrasti pakuksid.

Aksentseinad

Aksentseina algne eesmärk oli elavdada ruumi värvides või tapeetides ühe seina silmatorkavalt teist värvi, kui ülejäänud seinad. Arvatakse, et aksentseinad võivad suurte kontrastide ning silmatorkavuse tõttu mõjuda kohati lapsikult ning iganenult. Ühe väga levinud trendi lõpp viib loodetavasti kodukujunduse taas samatooniliste seinte rüppe, mis sobivad kujundusega ega lämmata ülejäänud ruumi.  

Tervitame uusi tulijaid

Rotangist ja vitstest punutud mööbel

Rotangpalmi kiududest või bambusest punutud mööbel ning põrandakatted hakkavad aina populaarsust koguma ning on 2021. aasta uute tulijate hulgas! Punutud ei pea olema ainult väiksed korvikesed või lambikuplid, vaid ka suuremad mööbliüksused nagu voodipeatsised ning tumbad. Looduslik materjal toob heledaid toone ja soojust kodukujundusse ning töötab hästi nii sise-, kui välistingimustes.

Looduslikud tekstiilid sisekujunduses

Kasvava keskkonnateadlikusega on ennustatav, et kunstmaterjalid nagu nailon, polüester ja viskoos võivad minetada oma senise tähtsuse ning asenduvad sõbralikematega. Orgaaniline puuvill, taaskasutatud polüester ning linane riie võivad saavad esikoha kardinate, voodikatete ning teiste kangadetailide hulgas.

Industriaalne disain kodukujunduses?

Inspireeritud tehasemiljööst ning tööstusruumidest on industriaalne disain omapärane viis tuua interjööri põnevust ning vürtsi. Industriaalse ilmega lükanduksed on kasvava trendina olnud riidekappide ja panipaikade element, kuid veelgi suuremad statement’id on betoonpõrand ning metalli kombineerimine puiduga. 

Vaata HomeWelli e-poe pakkumisi siit: https://homewell.ee/